Dying Light'tan 12 Dakikalık Oynanış Videosu

Samet Konuksal


    Bu nesilde zombi oyunları konusunda Dead Island serisiyle birlikte karşımıza çıkan Techland, yeni nesil için de Dying Light isimli bir oyun hazırlıyor. Techland'ın PC, PS3, PS3, Xbox 360 ve Xbox One için geliştirilen oyunundan 12 dakikalık bir video yayınlandı.
 
    Yayınlanan videonun Pre-Alpha yani oyunun en erken dönemlerinden birisinden alınma olduğunu görüyoruz. Videoya baktığımızda ilk olarak sunulan güneşli hava ve canlı renkler bize Dead Island atmosferini hissettiriyor. Dying Light'ta oynanış açısından parkur öğelerinin üzerinde durulduğunu görüyoruz. Böylelikle oynanışta akıcılık sağlanmış.
 
    Dying Light'ın bu videosu Pre Alpha sürümünden alınsa da, grafiksel açıdan pek sırıtmıyor. Bize tamamen yaşayan bir dünya sunan Dying Light'ta bir görevin peşinde koşarken aniden boss tarzı daha güçlü zombilerle karşılaşabiliyoruz. Bu zombilerle savaşmak veya kaçmak da bize sunuluyor.
 
    Dying Light'ın oynanış videosunun son kısmında, asıl 'survival' havası esmeye başlıyor. Havanın karanlığa bürünmesiyle birlikte el feneri çantadan çıkıyor ve ürkütücü bir atmosfere giriyoruz. Ayrıca havanın karanmasıyla birlikte zombilerin davranışları da değişiyor. Gündüz bir zombi avcısı olan karakterimiz, güneşin kaybolmasıyla birlikte av haline geliyor
 
Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.