Microsoft'un PC Oyunları Bölümüne Önemli Transfer

Samet Konuksal


    PC oyunculuğu için Steam'in yeri oldukça önemlidir. PC & konsol kapışmasının kritik dönemlerinde piyasaya çıkıp platformdaki oyun satışlarını canlandıran Steam cephesinde önemli bir kayıp, Microsoft cephesinde de önemli bir transfer yaşandı. 8 seneden beri Steam'in başında görev alan Jason Holtman, Valve'den Microsoft'a geçiş yaptı.
 
    Konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan Jason Holtman, Microsoft'ta da PC oyunlarıyla ilgili bir yerde görev alacağını belirtti. Yaptığı açıklamalarda Jason Holtman, "Microsoft'ta, Windows'u oyunlar için önemli bir platform haline getirmek için çalışacağım. Aslına bakarsanız Microsoft'un elinde önemli bir fırsat bulunuyor. Ben de bu fırsatı değerlendirmek için buradayım." sözlerini söyledi.
 
    PC oyuncularının bildiği üzere özellikle Windows 8'in çıkmasından sonra PC cephesinde Windows'a karşı bir cephe alınmaya başladı. Valve'in öncülüğünü yaptığı bazı firmalar oyunlarını Linux için de çıkarmaya başlamıştı. Microsoft, bu gelişmelere önlem almak istemiş gibi duruyor. Bakalım ileride Microsoft cephesinden ne gibi haberler gelecek?