EverQuest Next PS4'e Gelecek mi?

Samet Konuksal


    Sony'nin geçtiğimiz gün SOE Live 2013 etkinliğinde tanıttığı EverQuest Next, ilk haberleriyle birlikte MMO oyuncularının beğenisini kazanmayı başardı. Sony Online Entertainment tarafından geliştirilen EQN için PS4 açıklaması yapıldı.
 
    Bildiğiniz üzere oyun sadece PC için duyuruldu. Fakat Sony Online Entertainment, ilerleyen dönemde PS4 planlarının olduğunu şimdiden açıkladı. Yaptığı açıklamada serinin yönetmeni Dave Georgeson, "PC dışındaki platformlara çıkmamız için öncelikle oyunun temel sürümünü istediğimiz seviyeye getirmeliyiz. Oyunu o seviyelere çıkardıktan sonra, diğer platformlarla ilgili konuşabiliriz." sözlerini söyledi.
 
    Oyunun yine de PC oyuncularına göre geliştirildiğini söyleyen Georgeson, "Hedefimizde hiçbir zaman kontrolcü dostu bir oyun yapmak olmadı. Fakat oyunun tarzında değişiklikler yapınca ve kullanılabilir yetenek sayısı azalınca kendiliğinden konsol dostu bir hale geldi." açıklamalarını yaptı.
 
    Son olarak röportajda Georgeson, EQN'in PC sürümüyle ilgili de açıklamalar yaptı. Optimizasyon konusunda büyük çalışmalar yaptıklarını söyleyen yönetmen, hedeflerinin 4-5 yıllık makinalarda oyunu düzgün bir şekilde çalıştırmak olduğunu belirtti.