Elder Scrolls Online'dan Yeni Oynanış Videosu

Samet Konuksal


    Zenimax Online Studios tarafından geliştirilen The Elder Scrolls Online, markanın adını da arkasına alarak büyük bir beklentiyi yakalamış durumda. Şimdiye kadar sızan beta videolarıyla beklentileri pek de karşılayamamış gözüken oyundan, resmi bir video yayınlandı. QuakeCon 2013'te Elder Scrolls Online tanıtıldı.
 
    Oyunun tanıtım videosuna baktığımızda ilk başta klasik açılış olarak karakter oluşturma ekranı görünüyor. Ardından ise oyuna geçiyoruz. Elder Scrolls Online'ın bu videosunda, oyunu TPS olarak değil de FPS olarak oynuyoruz. Bildiğiniz üzere Zenimax, oyun içerisinde her iki türden oynanışa da izin veriyor.
 
    Bu bölümlerden sonra oyun içerisinden bilgilerin verildiği bölüme geçiyoruz. Sunumda öncelikle skill ekranı gösteriliyor. Oyunda sınıfımızın yetenekleri, silahımızın yetenekleri, ırkımızın yetenekleri ve guildimizin yetenekleri ayrı ayrı bölümlere sahip. The Elder Scrolls Online, oldukça kısıtlı yetenek kullanımına imkan veren bir skill bar ile karşımıza çıkıyor. Ancak Guild Wars 2 misali, farklı silahlar için farklı skill düzeni hazırlayabiliyoruz. Ayrıca her sınıf, her silahı da kuşanabilme yeteneğine sahip. 
 
    Bu bölümden sonra aksiyon kısmına geçiş yapılıyor. Dövüş mekaniklerini gördüğümüz bu bölümde animasyonlar biraz sırıtıyor. Bundan sonra ise grup ve LFG sistemleri tanıtılıyor. Son kısımda da uzunca bir zindan sahnesiyle kapanış yapılıyor. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz;