Türk Yapımı Oyun Monochroma Kickstarter’da!

Ersin Kılıç


     Küçük bir çocuk ve onun kardeşinin macerasına ortak olacağımız Türk yapımı Monochroma, son dönemin en azında oyunlar açısından bir hayli popüler olan bağış sistemi Kickstarter'da yer aldı.
 
     Daha önce Steam Greenlight'ta da boy gösteren yapım Nowhere stüdyosu tarafından geliştiriliyor. IGN gibi birçok siteye de konuk olan Monochroma, 2009 yılından beri geliştirme aşamasında.
 
     Limbo tarzı grafikleri ve atmosferi ile öne çıkan yapım 1950'li andıran fantastik bir şehirde ve bir robot fabrikasının etrafında şekillenen bir hikaye örgüsüne sahip. Oyun ile ilgili konuşan Journey’nin Yapımcısı Kellee Santiago “Monochroma’nın karanlıklarında ve yağmurlarından kendimi kaybetmek için sabırsızlanıyorum!” derken Papo & Yo Kreatif Direktörü Vander Caballero ise “Batı’nın en iyi bağımsız oyun stüdyolarını bile zorlayacak, hayret verici bir oyun” dedi.
 
     Temmuz ayı boyunca Kickstarter'daki yerini koruyacak olan oyunun demosuna buradan ve buradan ulaşabilir, oyunun Kickstarter sayfasına ise buradan göz atabilir ve bağışta bulunabilirsiniz.