Kojima, Pacific Rim'e Hayran Kalmış

Alkan Adakaner


     Sizi bilmem, ama Japonların robotlara karşı olan bu aşırı düşkünlüğü bana her zaman garip gelmiştir. Gerçi Ghost in the Shell gibi olayı derin bir felsefeyle ele alan yapımlar olsa da robotlarla ilgili herşey Japonların fazlasıyla ilgisini çekiyor. Hem de hemen hemen her yaş grubundan insanın.
 
     Hideo Kojima'nın son açıklamaları da robotlara karşı olan ilgisini gösteriyor. Zone of the Enders'in de yaratıcısı olan Hideo Kojima, Guillermo del Toro'nun imzasını taşıyan robotlar, canavarlara karşı konseptini benimseyen Pacific Rim adlı filme hayran kaldığını söylüyor. Kojima'nın bu konudaki açıklamalarının bir kısmı şöyle:
 
     "Böyle bir filmi görecek kadar şanslı olduğumu asla düşünmemiştim. İçimdeki duygu seli 2001: A Space Odyssey'deki uzay hissi veya Jurassic Park'taki dizonorlara dokunma hissiyle aynıydı. Animasyon ve özel efekt filmlerini, şovlarını çocukluğumdan beri severim, ekranda gerçekten varlar. Yönetmen Guillermo del Toro, PACIFIC RIM'de Kaiju'lar ve robotlar konusundaki muhteşem vizyonu da bunu sunuyor."