Sony: Oyuncular Hala Kutulu Oyunları Tercih Ediyor

Alkan Adakaner

Killzone: Shadowfall gibi oyunları dijital olarak indirmek çoğu oyuncu için muhtemelen oldukça uzun sürecektir


     Steam'in ortaya çıkmasından sonra PC platformunda ve bu nesildeki konsollarda dijital oyun satışlarına olan ilgi patlama yaptı desek sanırım hiç yanlış olmaz. Bunda internet hızının artmasının da etkisi çok yüksek. Dijital oyun satışları her ne kadar artsa da kutulu oyunlardan vazgeçilmesi mümkün gibi görünmüyor. Sony de kutulu oyunlara karşı ilginin hala çok yüksek olduğunu belirtiyor. PlayStation pazarlama bölümünden Guy Longworth'un açıklamaları şu şekilde:

     "Bence gerçek şu: Bizim dijital satışları hızlı bir şekilde büyüyor ve aynı zamanda perakende satış firmalarıyla da oldukça güçlü ilişkilerimiz var. Yaptğımız şey ise her iki satış alanı için bir boşluk yaratmak ve hangisinin o alanı dolduracağına oyuncuların karar vermesini sağlamak. Herhangi bir alana (dijital veya kutulu) avantaj sağlamıyoruz, oyuncuların seçimine güveniyoruz."

     "İnsanların büyük kısmının Gamestop ve BestBuy gibi mağazalara gitmek istediği aşikar; oyunları şu an online satın almak istemiyorlar. Bu durumun gelecekte değişip değişmeyeceğini öngörmek oldukça zor. İnsanlar şaşırabilirler, ama kutulu oyunların düşündüklerinden daha uzun süre piyasada kalacağını düşünüyorum."
 
     Sanırım kitaplardaki durum oyunlar için de geçerli olacaktır. Bazı okuyucular nasıl kitapları dijital olarak okumuyorsa, bazı oyuncular da oyunları her zaman kutulu almak isteyecektir.