XOne Tanıtımını Bir Günde 8.45 Milyon Kişi İzledi

Samet Konuksal


    Xbox One konferansı adına Nielsen isimli analiz firmasıyla anlaşan Microsoft, Xbox One tanıtımıyla ilgili istatistikler yayınladı. Xbox Wire'da çıkan habere göre Microsoft'un konferansı, rekorlara oynadı.
 
    Yapılan açıklamalara göre Xbox One konferansının başlangıç saatinden sonraki 24 saat içerisinde tanıtım, internet mecralarında tam 8.45 milyon kişi tarafından izlendi. Bu veri, Microsoft tarihinde elde edilen bir önceki rekordan tam üç kat daha fazlaymış
 
    Konu canlı yayınlara gelince, internet üzerinden yayın için Akamai firmasıyla anlaşan Microsoft, burada da yüksek sonuçlar elde etmiş. Akamai'den gelen raporlara göre Xbox One, firma tarihinin en çok izlenen canlı yayını olmuş. Akamai daha önce resmi olarak 2010'da Dünya Kupası'nı, 2011'de kraliyet düğününü ve 2012'de de ABD seçimlerini yayınlamıştı.
 
    Televizyon cephesinde ise Xbox One, Spike TV'nin yüzünü güldürdü. Spike TV'den gelen raporlara göre Xbox One, canlı olarak 1.7 milyon kişi tarafından izlendi. Spike TV'nin Xbox One konferans yayını, gün içerisinde 18-34 yaş arası erkeklere yönelik hazırlanan programlar arasında en çok reyting alan televizyon programı oldu.