FIFA World Cup 2010'dan Yepyeni Bilgiler

Alkan Adakaner

 
FIFA 10'un tüm zamanların en iyi futbol oyunlarından birisi olması EA'i FIFA World Cup 2010 için daha fazla çaba göstermeye itmiş gibi görünüyor.

EA Sports'dan Simon Humber gamespot'daki röportajında oyunla ilgili en son bilgileri paylaştı.  Kendisine sorulan "Dünya Kupasının olduğu yıllarda firmanız 2 futbol oyunu piyasaya çıkarıyor. FIFA 10 ile FIFA World Cup 2010 arasındaki farkları nasıl belirliyorsunuz" sorusuna oldukça ayrıntılı yanıtlar verdi.
 
 
Simon Humber'ın açıklamalarında şu notlar göze çarpıyor:
 
* Yeni çim zeminimiz (saha) var, çim zemin yeterince iyi değildi, bu nedenle çok geliştirdik
* Oyuncu ve çevre ışıklandırmaları ustalıkla geliştirilerek daha gerçekçi yapıldı.
* Oyunda sürekli flaş patlamaları göreceğiz
* Seyirciler maç sırasında ulusal simge ve bayraklarını taşıyan büyük karton havaya kaldıracaklar
* Kamera seyircileri yakından gösterdiğinde takımlarının durumuna göre üzülme ve sevinç gösterilerine tanık olabileceğiz
* Takımların renklerine göre sahaya konfeti yağacak
* Flama taşıyanlar karnaval atmosferi yaratacaklar
* Saha kenarındaki karakterler eskisi gibi boş oturmayacaklar
* Spikerler diğer Fifa oyunları ile benzer anlatımda olacaklar
* Gol sonrası sevinçlerde kamera oyuncuları yakında gösterecek ve oyuncular sizin direktiflerinize karşılık verecekler (her tuşta farklı sevimç biçimi gibi)
* Yeni oyuncular ve menajerler de oyunda bulunacaklar 
 
Simon Humber sadece görsel olarak gelişim sağlamadıklarını bunun yanında yapay zeka ve içerik konusunda büyük gelişmeler olacağını sözlerine ekledi. Yapay zekaya karşı mücadele ederken rakibimizin çok daha zekice davranacağını söyledi.
 
Oyundaki en önemli gelişmelerde birisi olarak da mesela küçük takımlarla kendi evinizde oynarken onları belki rahatça yenebileceksiniz, ama deplasmanda hiç de beklemediğiniz bir direniş gösterebileceklerinin açıklanması oldu.
 
Oynanışla ilgili ayrıntıları oyunun çıkışına doğru daha fazla paylaşacaklarını söyleyen Simon Humber şimdiden bizi heyecanlandırmaya başladı.
 
Electronic Arts eğer bu sözlerini tutabilirse FIFA 10'dan çok daha iyi bir oyunla karşımıza çıkabilirler.
 
 
 
kaynak