Gran Turismo 6'nın Onaylanan İlk Bilgileri

Samet Konuksal


    Uzun süreden beri gelen görüntü ve videolarla birlikte duyurusuna hazırlandığımız Gran Turismo 6, bugün itibariyle resmiyet kazandı. Sony'nin düzenlediği özel bir etkinlikle duyurulan Gran Turismo 6'nın onaylanan ilk bilgileri de gelmeye başladı.
 
    Alınan haberlere göre Gran Turismo 6 yeni nesil PlayStation konsoluna değil, sadece PlayStation 3'e çıkacak. Hal böyle olsa da Gran Turismo 6, neredeyse baştan aşağı yenilenmiş bir oyun motoruyla karşımıza çıkacak. Polyphony'nin yenilenmiş renderlama teknolojisi ve yeni fizik motoru, ileride duyurulabilecek bir PS4 çıkışını akıllara getirmiyor değil. 
 
    Belirtilenlere göre Gran Turismo 6, Sony cephesinde PS4'e geliştirilen yarış oyunu Drive Club'ın sosyal özelliklerine benzer özelliklerle gelecek. Oyuncular, Gran Turismo 6 ile birlikte yeni pistler ve etkinlikler düzenleyip bunu çevrimiçi yarışlara açabilecekler. Bunların haricinde oyunun kendisinde 33 mekana yayılmış 71 adet pist yer alacak. Bu pistlerin 19'u yeni pistlerden oluşacak.
 
    Pistlere ek olarak Gran Turismo 6, 1200 adet araçla birlikte çıkışını yapacak. Araç yelpazesi oldukça tatmin edici gözüken oyun, Gran Turismo 5'te bulunan bütün araçların üzerine 200 adet yeni eklenmiş araçla birlikte gelecek. Yine de Sony, hem pist açısından hem de araç açısından yeni DLC'lerin haberini, daha duyuru sahnesindeyken vermiş durumda.
 
    Bu bilgilerin haricinde belirtilenlere göre Gran Turismo 6, yeni bir kullanıcı arayüzüyle birlikte gelecek. Yüklenme ekranlarının en az seviyeye indirileceği oyundan yeni detaylar yaz döneminde E3 ve Gamescom'da gelecek. Ayrıca Sony, önümüzdeki Temmuz ayı için bir demo hazırlıklarının da içerisinde. Bekleyip görelim...