The Evil Within'in Senaryo ve Teknik Detayları

Alkan Adakaner

Oyun Japonya'ya "Psychobreak" adıyla açıklandı


    Resident Evil'ın yaratıcısı Shinji Mikami'nin yeni oyunu The Evil Within'in detayları ortaya çıktı. Sonunda oyunun senaryosu, oynanabilirliği ve oyun motoru hakkında bilgileri edinme şansı yakaladık. Karşımızda heyecan uyandırıcı bir yapım var.
 
    Öncelikle The Evil Within'in id software tarafından geliştirilen id Tech 5 adlı oyun motorunu kullandığını belirtelim. Eğer geliştirici Tango Gameworks bu oyun motorundan başarılı bir şekilde faydalanırsa grafiksel olarak çok iyi bir oyunla karşılaşabiliriz; çünkü id Tech 5 gerçekten oldukça iyi bir oyun motoru.
 
    Oyunun hikayesine gelirsek, ana karakterimizin Dedektif Sebastian olduğu açıklandı. Sebastian ve ortağı bir gün korkunç cinayetler zincirini araştırırken, yollarında gizemli ve kuvvetli bir güç beklemektedir. Bu sırada polis arkadaşlarının teker teker bu gizemli güç tarafından öldürülmesine tanıklık eden Sebastian, saldırıya uğrar ve bilincini kaybeder. Sebastian daha sonra etrafta canavarların dolaştığı bir mekanda uyanır ve neler olup bittiğini anlamak için araştırma yapmaya başlar.
 
 
 Saf Bir Korku Oyunu Bizi Bekliyor
   Açıklamalara göre Shinji Mikami bu oyunda hayatta kalma-korku öğelerini zorlayıcı bir şekilde kullanacak. Sınırlı silah, mermi ve enerji kaynaklarına sahip bir dünyada gerilecek, korkacak ve korku dolu bir atmosferde mücadele edeceksiniz.
 
    Karşımızda bizi bir anda öldürecek tuzakların, sinsi mekanizmaların ve zorlayıcı bulmacaların çıkacağı belirtiliyor. Örneğin bir tuzakta öldüğümüzde ve oyuna yeniden başladığımızda ölen bedenimiz bizim düşmanımız olacak.
 
    Oyunun senaryosunun oldukça canlı bir temeli olduğunu söyleyen yetkililer, karakterlerin kişiliklerinin bulunduğunu ve The Evil Within'in kaliteli bir hikaye sahip olduğunu belirtiyorlar. Oyunun dünyası o kadar etkileyici olacak ki gerginlik ve kaygı'yı sürekli hissedecekmişiz.