"Call of Duty, FPS Oyun Anlayışını Berbat Etti"

Samet Konuksal


    Günümüzde tamamen basit bir yapıya dökülen FPS türünün gerçekçi temsilcilerinin başını ArmA ve Red Orchestra serileri çekiyor. Red Orchestra serisinin yapımcısı Tripwire Interactive'in başındaki isim John Gibson, Call of Duty serisine sitem etti.
 
    Yaptığı açıklamalarda Gibson, "Başkalarının başarısını kıskanıyormuş gibi gözükmek istemem fakat Call of Duty serisinin bu nesildeki FPS anlayışını berbat ettiğini düşünüyorum. Biliyorum sert bir açıklama olacak fakat oyuncular artık FPS türünde gerçekçilik aramaz  oldular." sözlerini söyledi.
 
    FPS oyuncularının Red Orchestra 2'yi eleştirmelerinden bahseden Gibson, "Call of Duty tarzına alışkın olan oyunculara Red Orchestra 2'yi oynattıktan sonra aldığımız yorumlar oldukça kötüydü. Duyduğumuz cümlelerin çoğu, 'Red Orchestra 2'de silahlar çok güçsüz!' ya da 'Red Orchestra 2'yi oynayamıyorum çünkü karakterler Call of Duty'deki gibi rahat hareket edemiyor!' şeklindeydi. Hatta kimi zaman aldığımız eleştirilerde 'Bu oyun Call of Duty'e benzemiyor' cümlesi bile kullanıldı." sözlerine yer verdi.