"THQ, Metro Serisinin Kıymetini Bilemedi"

Samet Konuksal


    Metro 2033 ile birlikte PC ve Xbox 360 platformlarında başarılı işler yapan 4A Games, Metro: Last Light'la birlikte zorunlu olarak yayıncı değişikliğine gitti. THQ'nun iflasından sonra Deep Silver çatısı altında yoluna devam eden yapımcı ekipten Huw Benyun, THQ'la ilgili konuştu.
 
    Yaptığı açıklamalarda Benyun, THQ'nun Metro 2033'te yanlış stratejiler izlediğini dile getirdi. Benyun, "Metro: Last Light'a başladıktan sonra THQ yetkilileri bu konuyu bize de itiraf etti, fakat biraz geç oldu. THQ, Metro 2033'ün tanıtım çalışmalarını iyi yapamadı. Tüm bunlara rağmen Metro 2033'ün satışları PC ve Xbox 360'ta 4 milyonu geçti. Bu bizim için gerçekten büyük bir başarı." açıklamalarını yaptı.
 
    Konuyla ilgili yaptığı eklemelerde Benyun, "Metro: Last Light'ı geliştirirken THQ'nun yetkilileri geldi ve bize "Kabul ediyoruz bir hata yaptık. Fakat aynısını tekrarlamayacağız." şeklinde konuşmalar yaptı. THQ Last Light'ın ilk tanıtımlarında bize önemli destek sağladı. Duyuru döneminde çıkardığımız Live Action videoları bunun bir örneğiydi." sözlerine yer vererek ikinci oyundaki THQ etkisini dile getirdi.
 
    Son olarak yeni yayıncı Deep Silver'dan bahseden Benyun, "Deep Silver, Metro: Last Light'ın tanıtım çalışmaları için daha ciddi işler yapıyor. Deep Silver ile anlaşma sağlayalı birkaç ay olsa da kendileri meşaleyi ellerine aldılar, seriye ve bize yol gösteriyorlar." sözlerini söyledi.