SimCity'de Yapay Zeka Sorunları Yaşanıyor

Erkut Köse


    Çıktığı günden bu yana süren sunucu ile ilgili sorunları daha yeni yeni atlatmaya başlayan SimCity'nin görünüşe göre yeni bir sorunu daha var.
 
    Oyunun forumlarında yapılan şikayetlere göre oyunun yapay zekasında ciddi sorunlarla karşılaşılıyor. Şikayet edilen en büyük konulardan biri ise trafik sorunu. Yapay zekanın bu konuda yetersiz kaldığını belirten oyuncular, araçların gereksiz yere trafik sıkışıklığına neden olduğunu ve kısa yolları tercih etmek yerine gidecekleri yolu uzattıkları belirtiyor.
 
   Şehirdeki insanların dikkatli incelendiğinde ise daha ilginç bir sorun bizleri karşılıyor. Evlerinden çıkan çalışanlar en yakındaki iş yerine giderek çalışmaya başlıyor. Önceki gün nerede çalıştıkları ise hiç farketmiyor. İşin daha garip kısmı ise işlerinden çıkan insanların yine en yakındaki açık eve girmesi oluyor. Kısacası şehirde kim nerde çalışıyor, kimin evi neresi belli değil.
 
    EA'nın yaptığı açıklamalarda 1 milyon insanın şehirde bulunacağı duyurusu da oyuncular tarafından yalanlandı. Şikayetlerde belirtilenlere göre yüksek nüfuslu şehirlerdeki binlerce insan aslında oynanışa hiçbir etki etmiyor. Dolayısıyla nüfus ne kadar fazla olursa olsun şehiri yönetmek zorlaşmıyor ya da sorunlar da artmıyor.
 
    Maxis'ten veya EA'dan iddialara herhangi bir cevap gelmedi. Ancak anlaşılan yakın zamanda yeni güncellemelerle söz konusu hataların düzeltilmesi gerekecek. Halihazırda reklam çalışmaları da durdurulan oyunun daha zor bir döneme girmemesi için kısa sürede toparlanması şart. Bakalım EA bu konuda nasıl bir adım atacak, hep beraber göreceğiz.