Pek Çok PC Uzun Süre PS4'ün Gücünü Yakalayamayacak

Talha Aynacı

 
   Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4 yetenekleri ve teknik özellikleriyle endüstridekileri etkilemeye devam ediyor. Bu isimlerden birisi de Just Cause isimli serisiyle tanınan Avalanche'ın yardımcı kurucularından Linus Blomberg.
 
   Günümüzde PC teknolojinin mevcut konsol performanslarını alaşağı ettiği konusunda hem fikir olan Blomberg, bu yüzden acilen yeni nesil konsollara ihtiyaç duyulduğunu şu sözlerle dile getiriyor:

"Yeni bir konsol dönemine girmek sayılı sebeplerden dolayı her zaman için heyecan vericidir. PC'ler teknik açıdan konsolları yıllar önce alt etti, üstelik masa üstü konsollar artık mobil platformla market payı paylaşır durumda. Yeni konsollara umutsuzca ihtiyacımız olduğunun belirtileri bunlar. PS4 sadece donanımsal açıdan başarılı bir alet değil, sosyal paylaşım detaylarıyla mobil platformla ilişkilendirilmiş bir hale gelecek. Bizim geliştireceğimiz tipte oyunlarla mükemmel uyum sağlıyor. Bu sayede açık dünya oynanışına sahip oyunlar yeni bir seviyeye taşınacak. Üstelik Sony'nin 8 GB Ram kullanmasından çok memnunum. Çünkü bu pek çok PC'nin teknik açıdan PS4'e üstünlük kuramayacağı anlamına geliyor."