"Yeni Xbox Tamamen Oyunlara Odaklanmıyor"

Talha Aynacı

5 yıllık bir emeğin ürünü olan eşsiz bulmaca oyunu Fez'in yapımcısı Polytron da Microsoft ile tekrar iş yapmayacağını dile getirmişti.

 
   Jonathan Blow, Braid'e hayat veren isim olarak bilinen bağımsız bir oyun yapımcısı. Uzun süredir The Witness'ın üzerinde çalıştığı bağımsız oyun takipçileri tarafından biliniyordu ancak Sony'nin yeni nesil konsol sunumunda yapımın öncelikli olarak PlayStation 4'e teşrif edeceğini belirtmesiyle daha büyük bir ilgi uyandırdı.
 
   Jonathan Blow, bu tercihiyle ilgili Edge Online'a yaptığı açıklamada halen açığa çıkmamış olan yeni nesil Xbox'ın "tam anlamıyla oyunlara odaklı bir konsol olmadığı için" PlayStation 4'e yöneldiğini açıkladı:
 
"Bana göre, tam anlamıyla oyunlara odaklı olmayan bir konsoldan bahsediyorlar. Cihaz oturma odanızın merkezi haline gelecek bir yapıda hoş bir fikre sahip, belki de Microsoft'un iş tecrübesiyle karar verdiği zekice bir seçim. Bilmiyorum, bana göre doğru olan bu değil ama elbette bunu benden daha çok düşünmüşlerdir, değil mi!?"
 
   Blow bu açıklamanın ardından daha önce Microsoft ile çalışmalarında yaşadığı sıkıntıları dile getiriyor:
 
"Microsoft ile çalıştığım dönemlerden kalan kötü hatıralarım var. Belki öyle aşırı kötü şeyler değil ama iş anlamında sıkıntılar yaşadım. Diğer bağımsız yapımcı arkadaşlarım da Microsoft ile anlaşma imzaladıklarından ötürü korkunç zamanlardan geçtiler. Yani Microsoft ile tekrar bir anlaşmaya varmak pek de isteyeceğim bir şey değil ama böyle bir şeyi tekrar yapacakmışım gibi kesin bir korkuya sahibim."
 
   Jonathan Blow aynı duyguları Sony ile yaşamadığını ancak nihayetin de bu anlaşmanın da kötü bitebileceğini açıklıyor ve ekliyor: "Hiç de öyle olacağını sanmıyorum!"
 
    Sanırım bu nesilde pek çok bağımsız yapımcının Microsoft'dan ağzı yandı ve yoğurdu üfleyerek yiyeceğe benziyor. Bu durumsa şimdiden  rakiplerine fazlasıyla yaramış.