Torment: Tides of Numenera 2 Milyonu Aştı!

Erkut Köse


   1999 yılında karşımıza çıkan Planescape: Torment'in izinden giden ve Kickstarter üzerinden başlattığı bağış kampanyasıyla karşımıza çıkarak beklenenden çok daha yüksek seviyede bağışlar alan ve almaya da devam eden Torment: Tides Of Numenera'nın piyasaya çıkışı kesinlik kazandı.
 
    Tek kişilik bir RPG olan ve izometrik kamera açısından oynanacak olan yeni Torment oyununda ayrıca dilersek NPC'leri de grubumuza dahil edebileceğiz. Bunun yanında zengin diyaloglar barındıracak olan yapım, RPG severleri uzun süre başında tutacak gibi görünüyor. Yapımcıların vurguladıkları bir diğer önemli özellik ise yeni oyunun eskisinin bir devamı olmayacağı yönünde. Yani tamamen yeni bir seriyle karşı karşıyayız diyebiliriz.
 
   Kickstarter'da etkinliğin bitmesine 28 gün gibi uzun bir süre var ve şu anda 900.000$ olan hedef çoktan aşılmış, hatta 2.000.000$'dan fazla bağış toplanmış durumda. Eğer bu rakam 2.500.000$'a ulaşırsa oyuna ekstra içerikler ekleneceğini ve oynanışta geliştirmelere gidileceğini de belirtelim.
 
    Bizleri şimdiden sabırsızlandıran oyun için ne yazık ki 2014 yılına kadar beklememiz gerekiyor. Daha fazla bilgi edinmek ve oyunu yapımcılarından dinlemek istiyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.