Sony Bağımsız Yapımcılara Verdiği Önemi Arttırıyor

Alkan Adakaner

Sony destek verirse bağımsız yapımcılar The Witness gibi oyunları PS4'e getireceklerdir


     Hiç kuşkusuz PC platformu şu an için bağımsız yapımcıların evi durumda bulunuyor; çünkü uzun prosedürler ve yayıncıların isteklerinden kurtulmanın başka yolu yoktu. Konsol firmaları da son dönemlerde bağımsız yapımcılara yeni imkanlar sunmaya başladılar. Örneğin Nintendo, Wii U ile birlikte bağımsız yapımcılara yeni olanaklar (istedikleri fiyatı belirleme, ücretsiz yama gibi) sundu.
 
     Sony de bağımsız geliştiricilerle arasını düzeltmek istiyor. Playstation 3 ve Vita'da bağımsız yapımcılara desteği giderek arttıran Sony, Playstation 4 ile birlikte bu desteği en üst seviyeye taşımak amacında. Sony Worldwide Studios başkanı Shuhei Yoshida'nın bu konudaki açıklamaları şu şekilde:

     "Küçük geliştiricilere inancımız tam. Onlar son derece yaratıcılar ve harika şeyler yapmak için standartların dışına çıkıyorlar. Bu nedenle bizim platformumuza gelmeleri ve yayıncılık konusunda işlerini kolaylaştırmak istiyoruz. Bağımsız geliştiricilerle konuşarak ve bizden ne yapmamızı istediklerini sorarak, bu konularda çok şey yapabileceğimizi biliyoruz"

    Bakalım Playstation 4'te bağımsız yapımlar nasıl boy gösterecekler? The Witness gibi oyunları daha fazla görmeyi kim istemez ki?