Microsoft : Yeni Konsola İhtiyacımız Yok

Ersin Kılıç

 
Xbox ile piyasaya giriş yapan fakat asıl başarısını tüm donanımsal aksaklıklara rağmen Xbox 360 ile yakalayan Microsoft'tan oldukça ilginç bir açıklama geldi.
 
Yavaş yavaş yeni nesil konsollar hakkında daha fazla detaya sahip olmaya başlayacağımız şu günlerde Microsoft her ne kadar yeni sisteminin de gelişmesinde çalışmalara eminiz başlamış olsa da şu an ki durumdan da oldukça hoşnut gözüküyorlar.
 
Xbox 2001 yılında çıkmıştı. 2005 yılında ise Xbox 360 piyasaya sürüldü. Yeni nesil sistemler için ise en erken 2012 yılı ön görülüyor. Buna rağmen Xbox ürün yöneticilerinden David Hufford, The Guardian'a yaptığı açıklama ile varolan durumdan Microsoft'un oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

Xbox 360'ın daha uzun bir süre piyasada kalacağını ve uzun süreli bir konsol olduğunu düşündüğünü söyleyen Hufford, gerek yazılım gerekse de Project Natal gibi donanımsal değişiklikler ile konsolun sürekli kendisini yenilediğini ve bu durumunda konsolun ömrünü uzattığını belirtti.
 
Son olarak Xbox 360'ın uzun bir süreli olarak tasarlandığını ve yeni bir konsola ne zaman geçileceğinin henüz belli olmadığını da sözlerine ekledi.
 
Anlaşılan hem Xbox 360, hem de PS3 ile daha uzun bir süre geçireceğiz. Her iki konsolunda gelişen teknolojiye grafiksel olarak nasıl ayak uyduracağını ise merakla bekliyoruz.