Prince of Persia Serisine Üretim Durduruldu!

Samet Konuksal


    Oyun endüstrisinin en köklü serilerinden Prince of Persia'yı 2010 senesinden beri göremiyorduk. Beklenilenin epey altında bir çizgide sunulan The Forgotten Sands'dan sonra kayıplara karışan seri adına Ubisoft'tan resmi açıklama geldi. Ubisoft, Prince of Persia serisine üretimi durdurdu!
 
    IGN'e konuşan Ubisoft Montreal CEO'su Yannis Mallat, "Ekipler arasındaki marka yönetimi oldukça zahmetli bir iş. Bunu yaparken ekiplerin iyice odaklanması gerekiyor. Sanırım geçen bu süreden sonra açıklamanın bir zararı olmaz. Ubisoft olarak Prince of Persia serisiyle ilgili her türlü üretimi durdurmuş bulunuyoruz. Ancak eklemekte fayda var, daha önce de yaptığımız bu tip açıklamalardan sonra rafa kaldırılmış seriler birden bire ortaya çıkmıştı." açıklamasını yaptı. Yani Mallat'ın açıklamalarına göre firmanın uzun bir dönemi kapsayan planları arasında Prince of Persia'ya yeni bir oyun çıkarma fikri yer almıyor.
 
    Prince of Persia hayranları adına konuşan Mallat, "Açıkçası Prince of Persia hayranları adına pek de endişelenmiyorum. Ubisoft olarak onları eğlendirecek yeni ürünleri ortaya koyacağız. Her ne kadar durum böyle olsa da, Prince of Persia halen Ubisoft'un bir parçası. Prince of Persia serisi bizim gözümüzde diğer seriler kadar önemli." eklemelerini yaptı. 
 
    Her E3 döneminde söylentilerle birlikte yeniden gündeme gelen Prince of Persia serisi için bu açıklama biraz ağır olsa gerek. Özellikle serinin sıkı hayranlarının yorumlarını merakla bekliyoruz...