GTA V: Karakter Değişimi, Görev Detayları & Dahası

Talha Aynacı

 
 
   Hollanda menşei oyun sitesi GameKings, Rockstar Games'den Dan Houser ile GTA V hakkında konuşma fırsatı yakaladı ve merak edilen bazı detayları açıklığa kavuşturdu.
 
   Gelen haberlere göre GTA V'in oynanış demosuna şahit olan basın mensuplarının gördüğü Michael'ın havuz kenarında keyif çattığı sahne, bir ara sahne değil oynanabilir bir bölüm. Bahsedilen sahnenin son yayınlanan GTA V videosu ile karıştırılmaması gerektiği önemle vurgulanıyor. Bu sahneler henüz halka arz edilmemiş.
 
   Görevlerde karakter seçimleri, görevin yapısını etkileyecek. Örneğin bir görevde Michael ve Trevor göreve helikopterle giderken, Franklin motorsiklet kullanacak.
 
   Oyunun karakter değiştirme mekanizması, ana karakterlerimizin her birini haritada işaretleyen bir göstergeyle oyuncuları bilgilendirecek. Bu sayede aralarında seçim yapabileceğiz. Karakter seçme sistemi script yani önceden belirlenmiş bir çizgiselliğe sahip değil ve ilerleyişte istediğiniz birini seçebileceksiniz. Örneğin Heavy Rain'de oyun farklı karakterlere sahip olsa da, her karaktere özdeş hale getirilmişti ve oyuncu seçim hakkına sahip değildi. GTA V bu konuda oyuncuya dilediğini seçme özgürlüğü tanıyacak.
 
   GTA V'de özgür dolaşım anlarında soygunculuk ve kaçırma gibi etkinlikleri zırhlı araçlar üzerinde de gerçekleştirebilecek. Bu etkinlik haritada para olarak betimlenecek.
 
   Hem Michael hem de Trevor geçmişlerinde eski birer banka soyguncusu. Onlardan daha genç olan Franklin bu ikiliyi "anti-role model" diye tabir edilen kanun bozan ancak sempatik adamlar olarak görecek.
 
   Rockstar oyunu geliştirme aşamasında karakterler arasındaki bağı daha gerçekci kılmak açısından LAPD (Los Angeles Polis Departmanı) ve San Quentin Eyalet Hapishanesinde yoğun araştırmalar yaptıklarını ve bunların yansımasını Los Santos'da göreceğimizi açıklıyor.