God of War III ile İlgili Bilinmeyenler...

Levent Polater

GoW III, şimdiye dek gösterilen ekran görüntüleriyle iddialı olduğunu çoktan kanıtladı...

 
Bir kaç ay içinde PS3 sahipleri uzun süredir bekledikleri God of War III'lerine kavuşacaklar. Son God of War'un yani serinin 2. oyunu çıkalı tam 3 sene oldu. Peki yeni oyunda ne gibi yenilikler olacak. Bu konuyla ilgili soruları Sony'nin İngiltere ürün menajeri Claire Backhouse, bir röportajda bizi yanıtlayarak herkesi aydınlatmaya çalıştı... 

- God of War III'ün diğer yeni nesil oyunlara göre ne gibi önemli farkı veya farkları olacak? 
 
God of War 3,  tamamen PS3'e özel bir şekilde yeni bir oyun motoru kullanılarak, baştan aşağı en modern görsel teknolojiler kullanılarak hazırlanıyor. 
 
God of War III'ün arkasındaki geliştirici ekip oyunculara gerçekten bir savaş alaınında olduklarını hissetmeleri için uzun uğraşlar veriyorlar. 

Gow III'de bulunacak olan dinamik ışık efektleri, aykırı silah sistemi, gerçekçi karakter modellemeleri ve eşsiz senaryosu Kratos'un dünyasına yeniden girilecek. Önceki GoW'lara göre 4 kat daha yoğun savaş sistemi olacak. Önceki oyundaki eğlenceli oynanış sisteminin yanısıra getirdiğimiz yeniliklerle bu oynanış çok daha iyi yerlere gelecek.   

Yunan Mitolojisinin derin ve etkileyici tarihinden yine esinlerek yarattığımız olan konu akışı sanırım God of War 3'ü diğer yeni nesil oyunlardan ayıracak olan en büyük farklılıklardan biri olacaktır... 
 
-Neden God of War 3'ün sadece PS3'e uygun olduğu belirtiliyor?
 
Geliştiriciler PS3'ün gücünü sonuna dek kullanmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve sonuçlar gerçekten muazzam... GoW 3 muhteşem görünüyor ve bunun sadece PS3'de mümkün olabileceğini düşünüyoruz. GoW 3'e eklediğimiz dinamik ışık çözümü görülmeye değer. GoW III'ün şu anki durumu ancak Cell işlemci gücüyle çözümlenebilirdi. 

Örneğin Yüksek Dinamik Mesafe Işıklandırma ( Dynamic Range Lighting [HDRL] ) teknolojisi kullanan GoW 3'deki kamera sistemi Kratos'un görüş alanını gösterdiğinde insan retinası gibi çalışarak Kratos karanlık bir alandan ışığın hakim olduğu bir yere ulaştığında keskin bir parlaklık sağlayarak görsel şölen sunacak.  



-GoW 3'de hayranları en çok neler etkileyecek? 

Savaşların yanısırıa, senaryo ve az önce bahsettiğimiz ışık efektleri GoW hayranlarını etkileyecek olan elementlerden sadece birkaçı. Bunlara eklemek gereken bir şey daha varsa o da yaratıklar olacaktır sanırım...  Yunan Mitolojisinden sonuna dek faydalanarak oluşturduğumuz yeni Boss ve yaratıklar oyunculara zor ve keyifli anlar yaşatacak.

Bunun yanısıra yeni ölümcül silahlar eklendi. Bunlardan biri Cestus... Güçlü metal eldivenleri Kratos'un gücüyle birleştirdiğinizde ortaya harika savaş sahneleri çıkacak.
 
-2010'un en iyi oyunu geliyor diyebilir miyiz?
 

18 yaş üstünde olan ve muhteşem bir tek oyunculu tecrübe yaşamak isteyen herkes God of War 3'ü almalı...
 
Reklam kampanyalarımız, anasayfa alımlarımız ve daha bir çok tanıtım amaçlı gösterimlerle God of War'u dediğiniz gibi 2010'un en iyisi yapmak için elimizden geleni yapacağız. 
 
Görünüşe bakılırsa God of War 3 çıkana dek ağzımızı sulandırılmaya devam edilecek..