Call of Duty MMO'mu Geliyor?

Ersin Kılıç

 
Call of Duty serisi ile en başarılı oyun yapım firmaları arasında yer alan Infinity Ward'ın sıradaki projesi ne olacak?
 
Sıradaki Call of Duty projesine Treyarch imza atacak olsa da gözler şimdiden sonraki sene çıkacak olan Call of Duty oyununa çevrilmiş durumda. Treyarch'ın yapacağı Call of Duty'nin Vietnam'da geçeceği söylentileri dolaşıyor. Sonraki sene ise muhtemelen Modern Warfare 3'ün çıkması bekleniyordu.
 
Fakat bu beklentiler ortaya çıkan ilginç bir haber ile suya düşecek gibi gözüküyor. Çünkü şu sıralar Modern Warfare 2'nin indirilebilir içerikleri üzerinde çalışan Infinity Ward'ın Modern Warfare 3'ü yapmayacağı yönünde haberler dolaşıyor.
 
İşin ilginç yanı ise firmanın bir MMO oyunu üzerinde çalıştığına dair ortaya çıkan dedikodular. her ne kadar resmi bir açıklama gelmese de akıllara hemen "Call of Duty bazlı bir MMO oyunu gelebilir mi?" sorusu geliyor. Hatta firmanın Blizzard ve Sony Online Entertainment'ten yardım aldığı haberleri bile dolaşmakta. Bu haberlere göre Everquest 2 baş tasarımcısı Ryan Barker'da Infinity Ward'a yardım eden bir diğer isim.
 
Şu an Infinity Ward'ın sıradaki projesi hakkında konuşmak için erken gibi gözükse de ortaya çıkan bu haberler kafaları bir nebze karıştırdı ve merak uyandırdı. Muhtemelen 2011 Kasım ayında kavuşacağımız Infinity Ward'ın sıradaki projesi için yapılacak olan açıklamayı beklemekten başka çaremiz yok.