Söylenti: THQ Markalarının Satışlarında Son Durum

Samet Konuksal


    İflas bayrağını çektikten sonra toplu bir şekilde satışı reddeden THQ'nun marka ve stüdyolarının satış işlemi bugün yapılıyor. NeoGaf'tan gelen söylentilerle birlikte, satış işlemlerindeki son durumu size aktarmak istedik.
 
    Belirtilenlere göre ilk satın alma işlemi Sega tarafından yapılmış. Hali hazırda Total War gibi önemli bir RTS serisine sahip olan Sega, Relic Entertainment ile Company of Heroes serisini 26 milyon dolardan satın almış.
 
    Dead Island serisinin sahibi Koch Media ise daha önce THQ'nun satın aldığı fakat herhangi bir projenin yapılmadığı 'Evolution' ismini 5.2 milyon dolardan satın aldı. Koch Media'nın Saints Row serisinin yapımcısı Volition Games ile ciddi bir şekilde ilgilendiği, gelen haberler arasında.
 
    Son olarak, zaten Homefront 2 için kendisiyle anlaşılan Crytek'in seriyi kendi üstüne aldığı gözüküyor. Gelen söylenti haberlerine göre Crytek, 500 bin dolar gibi ufak bir meblayla birlikte Homefront markasını satın almış.
 
    Volition, Metro ve Warhammer 40K serisinın satışlarıyla ilgili şu an için net bir haber yok. Resmi haberler önümüzdeki saatlerde satışların tamamlanmasıyla gelecek.