The Last of Us Kapağında Ellie'ye Öncelik

Talha Aynacı


   Hepinizin bildiği gibi The Last of Us hikayesinde 2 ana karakter mevcut: Joel ve Ellie. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan kapak resminde "önden bayanlar" diyen Naughty Dog, Ellie'yi ön plana çıkaracak bir çalışmaya imza atmıştı.
 
   Ne ilginçtir ki aynı dönemde gün yüzüne çıkan BioShock Infinite'in kapak tasarımı büyük tepki toplamıştı ve tıpkı The Last of Us'da olduğu gibi 2 önemli karaktere sahip olan BioShock Infinite'de yalnızca Booker DeWitt  (o da eline silahı alıp, jenerik bir shooter oyunu izlenimi verecek bir pozla) vurgulanmıştı. Daha sonra Ken Levine yaptığı açıklamada kapak tasarımının oyunla ilgisi olmayan kitlelerin de dikkatini çekmek için olduğunu dile getirmişti.
 
   Peki Naughty Dog satışların etkilenmesinden korkmuyor mu? Ellie'yi seslendiren Ashley Johnson ve  Naughty Dog'dan Neil Druckmann yaptıkları açıklamalarla bunun umurlarında dahi olmadığını belirtiyor:
 
- Ashley Johnson:
 
"Sanırız kapak tasarımlarında önceliği kadınlara vermiyorlar çünkü oyunun satmayacağından korkuyorlar. Oyuncuların ve bizim de fikrimiz bu yönde. Kapak tasarımında klişe kabadayı tiplemelerin yer alması gönüllerini rahatlatıyor olabilir."
 
- Neil Druckmann:
 
"Ashley'nin söylediklerine tamamen katılıyorum. Ön kapakta yer alan bayan karakterin oyun satışlarını etkileyeceği düşünülüyor olabilir. Biliyorum çünkü Naughty Dog'a da Ellie karakterini geri plana itecek bir tasarım kabul ettirilmeye çalışıldı. Ancak bunu reddettik."
 
   Sanırız bu konuda kapak tasarımıyla hiç bir oyuncuyu ürkütmeyecek, hatta oyun satışlarını arttıracak tek karakter Lara Croft :)