The Cave, PC Odaklı Bir Oyun Olacak

Samet Konuksal


    Monkey Island serisiyle tanıdığımız ve son dönemde The Cave isimli bir macera projesinin baş yapımcılığını yapan Ron Gilbert, PC platformu adına konuştu. Kendisinin bir PC oyuncusu olduğundan söz eden isim, PC odaklı projelerin müjdesini verdi.
 
    Röportajında Gilbert, "Aslına bakarsanız ben genel manada bir PC oyuncusuyum. Xbox 360'ımı ayda bir ya açarım, ya açmam. Klavye ve mouse ikilisi, oyunlara daha fazla hakim olmamı sağlıyor. Eğer oyun kötü bir port değilse ve kontrol açısından güçlüyse PC platformunda oyun oynarken kendimi mutlu hissediyorum. Bu yüzden benim amacım, diğer oyunculara da geliştirdiğim oyunlarda bunu hissettirmek olacak." sözlerini söyledi.
 
    Yeni projesinin PC yapısından söz eden Gilbert, "The Cave'de kontrol yapısına büyük önem veriyoruz. Karakterinizin hareketleri mouse üzerinden yapılacak ve karakter değişimini klavyeden halledebileceksiniz. Bu konuda olabildiğince doğal yapıları kullanmaya çalışıyoruz." eklemelerini yaptı.
 
    Son olarak ünlü yapımcı, "The Cave, kesinlikle PC odaklı bir oyun olacak. Biliyorsunuz son dönemde konsol oyunları bir düşüş yaşıyor. Bunun tek nedeni konsol üreticilerinden yeni haberlerin gelmemesinden kaynaklanıyor. Belki Nintendo değil ama, Sony ve Microsoft'tan yeni duyurular artık gelmeli." açıklamalarına yer verdi.