Black Ops 2'den 15 Günde 1 Milyar Dolarlık Hasılat

Tunahan Başol


     Geçtiğimiz sene çıkan Call of Duty: Modern Warfare 3, ilk 16 gün içerisinde firmaya 1 milyar dolarlık gelir getirerek, büyük bir başarıya ulaşmıştı. Şimdi ise serinin bu seneki oyunu olan Black Ops II'nin ilk 15 gün içerisinde 1 milyar dolarlık hasılat getirdiği, Activision tarafından duyuruldu.
 
     "Call of Duty'nin çıkışı, son 6 yıl içerisinde eğlence sektöründe gerçekleşen en önemli olaylardan bir tanesiydi." sözleriyle konuşmasına başlayan Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick, "Call of Duty, çıkışından bu yana, 2012'nin en çok hasılat elde eden 10 filminden daha çok gelir getirdi. Ayrıca Call of Duty serisi, Star Wars ve Harry Potter gibi tüm zamanların en başarılı film serilerinin dünya çapındaki gişe hasılatlarını da aştı." açıklamasını yaptı. Bu açıklamada şu ana kadar PSN ve Xbox Live üzerinden 150 milyon saaten fazla Black Ops II oynandığı da belirtildi.
 
     Oldukça geniş bir kitleye ulaşan Call of Duty serisinin, film sektörünün devlerine kafa tutması, oyunculuğun git gide büyüdüğünün ve büyümeye de devam edeceğinin bir göstergesi.