Xbox World Dergisinin Kapağı Xbox 720!

Talha Aynacı


   Xbox World dergisinin yeni sayısı, sadece oyuncuların değil oyun endüstirisinin de heyecanla beklediği yeni nesil bir konsolu kapağına taşıyor. Dergi, Microsoft'un yeni nesil konsoluna ithafen: "bildiğimiz herşey" diyerek 8 sayfalık yer ayırmış bu özel habere.
 
Konsol için daha önce ortaya atılan pek çok dedikoduyu; augment reality, yönlendirilmiş ses sistemi, 4 kişilik, parmak dahi takip eden Kinect gibi pek çok detayı bir araya getiriyor.
 
 
 
   Dergi editörü Dan Dawkins, CVG'ye verdiği röportajda: "Xbox World, 12 aydan fazla süredir ortaya atılan Durango'nun niteliklerini kapsayan bir çalışma yaptı. Çok ciddi değişiklikler olmazsa, şu ana kadar bildiklerimiz yeni sayımızda yer alacak ve herkes E3 haziran ayı öncesinde bu bilgilere kavuşacak." dedi.
 
   Dergiye göre konsol sade bir şekilde "Xbox" olarak adlandırılacak. Kinect 2.0, Blu-ray disk, yönlendirilebilir ses, AR gözlüklerle desteklenmiş yenilik kontroller yeni nesil Xbox'ın en önemli detayları olarak öne çıkıyor.
 
Şu an için kod adı Durango olan konsolun yapımcı kitleri dört donanımsal çekirdek ve kendi içlerinde de dört sanal çekirdeye ayrılıyor. Ayrıca bu yapı 8 GB RAM ile destekleniyor.
 
 
   Xbox World, şu ana kadar Microsoft tarafından sızan bilgiler ve endüstriyel kaynaklardan yola çıkarak 3 boyutlu bir konsol dahi tasarlamış.