GTA V'in PC Versiyonu Nerede?

Gökhan Yılmaz

GTA IV'ü zamanında hızlı ve çökmeden çalıştırabilen PC sahipleri çok şanslıydılar.

 
     Dün Grand Theft Auto V'in resmi olarak önümüzdeki ilkbahar aylarında çıkacağının duyurulmasından sonra akıllara gelen ilk soru PC versiyonunun neden hiç lanse edilmediği olmuştu. Oyunun posterlerinde sadece PlayStation 3 ve Xbox 360 logolarının bulunması PC oyuncularını "Yoksa bir Rockstar oyunu daha PC'ye gelmeyecek mi?" ve "Oyun zayıf bir port olarak geç mi çıkacak?" sorularını sordurmaya yöneltmişti. Sadece BSC'de değil, tüm dünyada pek çok yerde tartışmalar başladı. Bunun en ateşli olduğu yerlerden biri de Rockstar Games'in dünkü duyurusunun altında yaşandı. Tüm "PC versiyonu nerede?" yorumlarının ardından Rockstar Games yetkililerinden biri resmi açıklama yaptı:
 
     "Şu an için oyunun sadece Xbox 360 ve PlayStation 3 versiyonlarına odaklanıyoruz ve bu noktada PC sürümü hakkında bir bilgi vermeyeceğiz."
 
     Görüldüğü üzere GTA V'in PC versiyonu şu an için GTA IV ile benzer yoldan ilerliyor (Belki de Red Dead Redemption ile benzer). Oyunun hem port olarak hem de geç çıkabileceği olasılığını aklınızın bir kenarında bulundurun deriz.