Remember Me'den 10 Dakikalık Oynanış Videosu!

Talha Aynacı

 
   Gamescom 2012'nin sürprizlerinden birisi olarak duyurulan Remember Me, Assaassin's Creed benzeri yapısıyla dikkat çekmeyi başarmıştı. Hatırlarsınız geleceğin karanlık maskeli Paris'inde geçen (2084) oyunda Nilin Nathan Draking isimli hafıza avcısı bir karakteri yönetiyorduk.
 
   Orjinal olarak Gamescom 2012 panelinde duyurulurken gösterilen oynanış videosunda özellikle koyu tonlarla resmediler Paris öne çıkıyor. Videoda tırmanma ve dövüş dinamikleri şahit olacaksınız ama öncesindeki helikopter sahnesi bize biraz abartı geldi. Burnunuzun dibinde size mermi yağdıran bir araçtan sıyrık almadan kaçıp kurtulmak kurgunun bir noktada aşırıya kaçmasına sebep olmuş.
 
   Buna rağmen keyifli bir dövüş dinamiğinin bizi beklediğin söyleyebiliriz. Yavaşlatılmış anlardan Matrix tadı aldık. Üstelik güçlerimizi kullanarak düşman zihnini emme, akıl karıştırma gibi detaylar da dövüş dinamiklerini zenginleştirmiş.
 
   Fransız yapımcı Dontnod tarafından bir PlayStation 3 projesi olarak başlatılan ancak daha sonra Sony'nin oyunu iptal etmesinin ardından çoklu platforma dönen Remember Me, 2013 yılı mayıs ayında çıkış yapacak.