GTA V İçin Bilmeniz Gereken İlk ve Önemli Detaylar

Levent Polater

 
    Grand Theft Auto 5 için gerçekleşme olasılığı yüksek olduğu söylenen bu dedikodular çok konuşulacak cinsten.
 
    Aşağıdaki bilgileri veren ve ismini belirtmeyen şahıs daha önce de yeni ekran görüntülerin ne zaman yayınlanacağını söylemiş ve doğru çıkmıştı. O yüzden ilgili GTA V bilgilerinin gerçek olma olasılığı yüksek. Ancak yine de belirtelim, bunların hiçbiri Rockstar tarafından onaylanmadı:

Hikaye ve Mekan Detayları:

* Ana karakterimiz Adrian isimli koyu esmer tene sahip biri olacak. İspanyol olabilirmiş. Yeni ekran görüntülerinde buna benzeyen bir karakter görmüştük.

* GTA V, San Andreas'taki tüm şehirleri içinde barındıracak ama daha büyük ve daha gelişmiş bir biçimde.

* Oyun Los Santos'ta başlayacak. Adrian, rakip çetenin mekanında Vamos Los Aztecas tarafından dövülüyor ve soyuluyor. İntikam ateşiyle yanıp tutuşan Adrian için hikaye buradan sonra da başlıyor.
 
* Oyun, 2012 yılında geçiyor. Yapımın ana temalarından biri de Maya takvimiyle gerçekleşeceği tahmin edilen dünyanın sonu olacak.

* GTA V'in bir diğer ana teması ise para döngüsü oluyor. Dünya ekonomisinin oyunda büyük bir etkisi olacak. Fakat yapımın kendisi genel olarak uyuşturucu ticareti üzerinde duracak. San Andreas da bu konuda cennet zaten. Uyuşturucu için yapılan savaşlar da oyunun hikayesinde önemli bir yer ediyor. Adrian'ın aile geçmişi bu temaya oldukça uygun.

* Oyunun hikayesi Grand Theft Auto 4 ve ek paketlerinden sonrasını konu alıyor. Niko Bellic ve diğer karakterlerin ismi senaryo da bol bol geçecek. Ancak Niko'nun oyunda gözüküp gözükmeyeceği bilinmiyor.
 

Oynanış ve Teknik Özellikler:

* Çete savaşları GTA V ile geri dönüyor. Genel çetelerin yanısıra 57 Ballas ve Eastside Azteca gibi daha büyük çeteler oyunda yer alacak ve bunların kendilerine özel bölgeleri olacak. Her çetenin kendine has bir grafitisi var ve oyuncular duvarları istediği grafiti ile boyama konusunda özgürler.

* Çatışmalarda Max Payne 3'tekine benzer bir biçimde çalışan siper alma sistemini kullanabileceğiz.

* Araç modifikasyonu geri dönüyor, hidrolik araçlar da aynı şekilde.

* İçlerinde eski ve yeni parçaların bulunduğu toplamda 9 radyo istasyonu bulunacak.

* GTA V'te oyunun hikayesinde GTA IV'ten daha büyük etkiler bırakan manevi karar anları bulunacak.
 
* Oyunda verdiğiniz kararlar ile farklılaşan 4 farklı son bulunacak. Bunların ikisi iyi, ikisi kötü şekilde.

* Eğer Adrian oyunun sonunda ölürse, oyun bittikten sonra her GTA'da olduğu gibi özgür dolaşma kısmına geçildiğinde burada Adrian'ın kardeşini kontrol edeceksiniz.

* Kız arkadaşlar oyunda bulunacak. (Hot coffee?)

* GTA IV'tekine benzer hileler de oyunda yer alacak.
 
* GTA V'te paraşüt kullanılabilecek. Bu bilgi zaten son ekran görüntüsüyle beraber onaylanmıştı.

* 6. "Wanted" seviyesine ulaştığınızda peşinize ordu düşüyor. GTA V'te "National Guard" ismiyle anılacak.

* Multiplayer olacak. Co-op biçimde senaryoyu oynama şansının yanısıra konsollarda 32 kişilik, PC'lerde 64 kişilik rekabetçi multiplayer bulunacak.

* Oyunun PC portu Rockstar Leeds tarafından hazırlanıyor ve konsol sürümleriyle aynı tarihte çıkarılması planlanıyor. Söylenene göre Max Payne 3 kadar iyi optimize ediliyormuş.
 
     Hepsi bu kadar, tekrar edeyim. Bu bilgiler, Rockstar tarafından onaylanmadı fakat gerçek olma olasılığının yüksek olduğundan bahsediliyor.