Ubisoft: "PC'de Korsan Oyun Kullanım Oranı % 95"

Talha Aynacı

 
   Ubisoft CEO'su Yves Guillemot, F2P oyunlar için ufak ücretler ödenerek elde edilen gelirin, tam sürüm bir PC oyunuyla eşdeğer olduğunu açıkladı. Yasal olmayan yollarla oyun oynama oranının PC'de % 95 olduğunu vurgulayan Guillemot, dağıtımcılar için F2P oyunların korsanla mücadele karşısında tek çıkar yol olabileceği görüşünde.
 
   GI.biz isimli bir internet sitesiyle söyleşi yapan Guillemot açıklamalarında şunlara değindi:
 
"PC marketi için ürün geliştirmeyi çok istiyoruz ve F2P bunu gerçekleştirmek için tek yol. F2P'nin avantajlarından birisi de daha önce gelir elde edemediğiniz ülkelerden dahi gelir sağlayabiliyor olmanız. Bu ülkeler oyunlarımızın oynandığı ancak satın alımın gerçekleşmediği ülkeler. PC'deki oyncuların yalnızca % 5 - 7'si F2P için para harcıyor. Öte yandan PC'ye çıkış yapan oyunları sadece % 5 -7'lik bir kesim para ödeyerek satın alıyor. Gerisi korsan. Karşılaştırdığınızda oranlar aynı. Uzun süre oyun oynayan insanlardan elde ettiğimiz hasılat sayesinde içerik sağlamaya devam edebiliyoruz."
 
   PC oyun sektörü için kurtuluş yolu olarak F2P tipi oyunları işaret eden Guillemot, yeni nesil konsolların geleceğinde F2P tipi oyunların yer alamayacağının da altını çizdi.