Grid 2'de Neden Kokpit Kamerası Yok?

Levent Polater

 
    GRID 2'nun duyuruluşuyla birlikte sevincini saklayamayan oyunseverlerin yanısıra yapım için şikayet alan en önemli detay yapımda kokpit kamerasının olmamasıydı. Codemasters, yapılan bu şikayetlerin ardından cevabını verdi.
 
     Grid 2'nin baş yapımcılarından clive Moody, kızgın yarışseverlere şu açıklamayı getirdi: "Sanırım bu tarz kararları yapmamızı sağladığımız verileri nereden aldığımızla ilgili oluşan bir karmaşa mevcut. Araştırma gruplarımızı kullanırken, kullandığımız en önemli veri kaynağı oyuncularımızın sunucularımızda yapımlarımızla neyi neden yaptığıyla ilgili toppladığımız derin verilerdir."

    “Codemasters'ın yarış oyunlarında oyuncuların yalnızca %5'i kokpit kamerasını kullanıyor. Buradan yola çıkarak, bu ekstra veri hafızasını kullanarak yarış oyun deneyiminizi çok daha iyi bir seviyeye çıkarabilecemizi düşünüyoruz. Daha yüksek çözünürlüğe sahip araç modellemeleri yaratabiliriz. Detay seviyesi daha yüksek çevre öğelerine odaklanabiliriz. Ya da daha fazla işlemci gücü kullanarak daha gelişmiş fizik sistemi önünüze sunabiliriz. "

    Codemasters, konuyla ilgili oldukça açık bir cevap vermiş. Ne düşünüyorsunuz? Hala kokpit kamerasını görmek isteyen var mı?