Sony: "Casual Oyunlar Bir Anlık Heves"

Talha Aynacı

Nintendo Wii, bu nesilde casual oyuncuları ve aileleri odak noktasına olarak satış rakamlarıyla hem PS3 hem de Xbox 360'ı geride bıraktı.


   Son dönemde mobil telefon, tablet ve Facebook aracılığıyla müthiş bir yükselişe geçen, hatta kimi zaman geleneksel oyunlardan bile daha fazla gelir sağlayan casual oyunlar karşımıza çıktı. Free-to-play modeli ise kimi yapımcılar için gelecekte tek çıkar yol. Ancak bazı dağıtımcılar için böyle bir değişime adapte olmak hiç kolay değil. Örneğin Sony, hardcore oyun marketine içerik üretmeye devam ediyor ve etmeye devam edeceğini belirtiyor.
 
   Sony'nin önde gelen başkanlarından Jack Tretton, sosyal ve casual oyunların anlık bir popülariteye sahip olduğunu ve nihayetinde oyunculuğun hardcore deneyim etrafına geri döneceğini belirtti:
 
"Benim düşünceme göre şirketler sosyal, casual ve free-to-play modelinin uzun vadede sürdürülebilir olmasının zor olduğunu öğreniyorlar. Bu sadece bir eklenti veya oyun dünyası için bir takviye ancak oyun endüstrisi bu tarafa doğru gelişmeyecek. Anlık bir heves. Sosyal oyunlar ve free-to-play için elbette gelecek var ama bu alışıldık, bilinen iş modelinin yerini alamaz."