Robert Kirkman: Walking Dead'ın FPS'i Gereksiz

Erkut Köse


   Bildiğiniz gibi ilk aşamada çizgi roman olarak ortaya çıkan, ancak daha sonra dizi, roman ve son olarak da oyun dünyasına gelen Walking Dead, yeni bir oyunla daha karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
   Telltale Games'in macera türünde çıkardığı oyunun ardından Activision'ın duyurduğu FPS türündeki yeni oyun, bazı kişiler tarafından sevilirken, bazı kitlelerce de yoğun eleştirilere maruz kaldı. Görünüşe göre Robert Kirkman da bu türü pek benimseyemedi. Zira geçtiğimiz günlerde yapılan röportajda konu hakkındaki eleştirilerini şu şekilde dile getirdi:
 
   "Left 4 Dead oynayabilirsiniz. Dead Rising oynayabilirsiniz. Resident evil oynayabilirsiniz. Bunlar çok güzel oyunlar ve ben de bunları oynuyorum. Ancak Walking Dead'i FPS halinde sunmak gerçekten çok gereksiz ve amaçsızca. "
 
   Kirkman'e bir açıdan katılmamak mümkün değil. Çünkü piyasada zombi temalı aksiyon oyunları bir hayli fazla ve böylesine derin bir kurguya sahip olan serinin FPS olması, bu ruha zarar verebilir diye düşünüyorum. Peki sizce Walking Dead'in FPS olarak piyasaya sürülmesi iyi bir fikir mi?