Metro 2034 Romanı Türkiye'de

Ersin Kılıç

 
     Son yılların en dikkat çekici oyunlarından biri olan Metro 2033'ün kitabı ülkemizde de Türkçe olarak satışa çıkmıştı. Biz Metro: Last Light'ı bekleyeduralım, serinin ikinci romanı da Türkiye'de satışa çıktı.

      Rus yazar Dmitry Glushovsky'nin romanı ile aynı konuya sahip olan ilk oyun, kıyamet sonrası senaryosu ile karşımıza çıkmıştı. Serinin ikinci kitabı ise oyuna tam anlamıyla ilham olmasa da bizi gene Metro'nun o karanlık tünellerinde olayların devamına davet ediyor. Metro 2034'ün Romanı, gene Gürer Yayınları etiketi ile ülkemizde de satışa çıktı. Kitabın fiyatı ise 25 TL olarak belirlenmiş.
 
     Roman, kıyamet sonrası senaryosuna sahip olsa da gerçek bir mekanda, dünyanın en büyük nükleer sığınaklarından biri olan, hakkında çok sayıda mit ve şehir efsanesi bulunan ünlü Moskova Metrosu'nda geçiyor. Romanın konusu ise şu şekilde ;
 
     "Yıl 2034... Nükleer kıyamet sonrası enkaz haline gelen dünyada insan soyu neredeyse tükenmiş, radyasyon yüzünden kentler yaşanmaz halde. O gün yalnıza Moskova Metrosu'nda yolculuk edenler hayatta kaldı. Dünyanın en büyük nükleer sığınağı olan Metro, insanoğlunun son kalesi. WDNK istasyonunda olanların üzerinden bir yıl geçti.
 
Metronun öbür yakasındaki Sevastopolskaya İstasyonu yardım bekliyor. Kervanların oraya neden ulaşamadığını kimse bilmiyor.
 
Yardıma gönderilen genç Ahmet, kimliğini bilmeyen acımasız avcı Hunter, ölümsüzlüğü arayan ihtiyar tarihçi Homer'dan oluşan birlik. Ve onlara yolda katılan Saşa...Metro, onların kaderini bir araya getirdi.
 
Onlar insanlığı kurtarabilecek mi?"