PES 2013'ün İlk Oynanış Videosu + Yepyeni Bilgiler

Levent Polater

 
    Konami söz verdiği gibi PES 2013'ün ilk oynanış videosunu bugün yayınladı.
 
    PES ekibinden Kei Masuda'nın yorumlarıyla süslü olan bu oynanış videosunda Masuda'nın yorumlarıyla şu bilgiler ön plana çıkıyor:
 
* PES 2013, özellikle hayranların eleştiri ve önerileri doğrultusunda geliştiriliyor.
 
* Geliştirilmiş bireysel oyuncu özellikleri ve kimliği ile kusursuz top kontrolü, hayran referansları doğrultusunda PES ekibinin ilk odaklanacağı özellikler hâline gelmiş.
 
* Avrupa, Güney Amerika ve Asya'nın ön plana çıkan yetenekli oyuncularına has modellemeler ve animasyonlar olacak. Örnek olarak videoda Cristiano Ronaldo gösteriliyor ve kendisine has animasyonların nasıl oluşturulduğuna değiniliyor.
 
* Yeni top kontrolü sistemiyle, oyuncular topla çok daha yakın temas hâlinde olup top kaybı olasılığını düşürebilecekler.
 
* Uzun ve havadan paslar da 2 seçenek sunulacak. Biri alçak ve hızlı pas, diğeri ise yüksek ve yavaş pas.
 
* Dinamik ilk dokunuş, PES 2013'ün yeni özelliklerinden biri olacak. Bu özellik ile gelen topu hangi yöne göndereceğiniz veya kaldırarak kendinize vole şansı yaratacağınız tamamen size bırakılıyor.
 
* "Response defending" ile arttırılan ofansif yenilikler, defansif anlamda da dengelenmeye çalışılacak. Artık topa müdahale zamanlamasını çok daha iyi yapabileceksiniz. Bu yenilik ile gerektiği veya gerekmediği (!) zamanlarda kasti faul yapmak da mümkün olacak.
 
* Yapay zeka daha da geliştiriliyor. Defans artık daha mantıklı hareket edecek.
 
* Yeni kaleci animasyonları eklendi. Yapay zekaları da yenilenen kaleciler artık doğru hamleleri daha yüksek olasılıklarla gerçekleştirecekler.
 
* MyPES daha da geliştirilmiş olarak yayınlanacak. PES oyuncuları bu sistem ile güncellemelerini anlık olarak arkadaşlarıyla paylaşabilecekler.
 
* Son olarak Konami, PES 2013 demosu yayınlayacağı müjdesini veriyor.
 
    PES 2013'te son durumlar böyle, şimdi top FIFA 13'te. Aşağıdan videoya göz atabilirsiniz, iyi seyirler: