Blizzard'dan Diablo III Hacklenmesin Yanıt

Talha Aynacı


   Sabah yayınlamış olduğumuz haberde Diablo III hesaplarında yaşanan hacklenme olayını sizlerle paylaşmış ve konuyla ilgili Blizzard tarafından henüz bir yorum gelmediğini açıklamıştık.
 
   Blizzard böyle vakaların herhangi bir firma oyun çıkardığında yaşanabileceğini -daha önce World of Warcraft ek paketlerinin çıkışında yaşandığı gibi- dile getirdi:
 
"Şu anda yaşanan bu sorunların yer aldığı rapor bakılırsa, Battle.net ve Diablo III arasında uyuşmazlık var. Tarihe baktığınızda, tıpkı World of Warcraft eklenti paketlerinde olduğu gibi yeni bir oyun çıktığında buna müteakip olarak özellikle kullanıcı hesaplarında bu tarz olaylar artar. Diablo III'de gördüğümüz de tam olarak bu. Hesap hırsızlığının ne denli sinir bozucu olduğunu bildiğimiz için her zaman olduğu gibi kullanıcılarımızın Battle.net hesaplarını korumak adına elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Bu konuda kendi hesaplarını korumak adına üzerine düşeni yaparak bize yardımcı olanları da takdir ediyoruz."
 
   Blizzard bu açıklamanın ardından kullanıcılarına Battle.net Authenticator ve Battle.net Mobile Authenticator (iPhone ve Android sistemleri için bedava uygulama) sistemlerinin güvenirliğini bir kez daha hatırlattı ve bu uygulamaların kullanılmasının faydalı olacağını belirtti.
 
   Ayrıca World of Warcraft'da olduğu gibi, Battle.net'in sıradışı login olma hareketliliğini farkettiği zaman (mesela normalde bağlandığınızdan yerden değil de, farklı bir yerden bağlandığınız zamanlar gibi) güvenlik sorulları sorabileceğini, hatta şifrelerinin yenilenmesini talep ettiğini bildirdi.
 
Blizzard hesabınızın hacklenmesi durumunda ise şu adımları takip etmenizi istiyor.