Game of Thrones, 7 Yıldır Düşünülüyor (Video)

Ersin Kılıç


     George R.R. Martin'in klasikleşen serisi Game of Thrones, özellikle televizyon serisinden sonra tüm dünyada çok daha popüler bir seri haline geldi. Serinin ikinci sezonu süredursun şimdiye kadar farklı oyun türleri ile karşılaştık. Serinin en iddialı oyunlarından birisi de şüphesiz RPG oyunu olacak. Yapım ekibinin açıklamasına göre bu oyunun kökleri ise 7 yıl öncesine dayanyor.
 
     Game of Thrones'un RPG oyunu için yeni bir tanıtım videosu daha yayınlandı. Yapımcı günlüğü olarak yayınlanan bu videoda oyunun hikayesinden yapım aşamasına kadar yapım ekibi farklı yönlere değiniyor. 
 
      A Song of Ice and Fıre serisinin bir RPG oyunu için müthiş materyallar taşıdığını belirten yapım ekibi, bu videoda oyunun 7 yıldır düşünüldüğünü belirtmiş. İlk olarak 7 yıl önce George R.R. Martin ile görüşmeye gidildiğini belirten yapımcılar, o zamanlar dizi projesinin sadece bir söylentiden ibaret olduğunu da sözlerine ekliyor.
 
     Bu nedenle oyunda kendi karakter ve kendi hikayelerini anlatma şansına erişilmiş. Tabi ana hikayeye bağlı olarak olayların ana gidişatı değişmese de yaptığımız irili ufaklı seçimler ile hikayeye müdahale edebileceğiz. Kısacası yapım ekibi bu dünyada kendi hikayelerine yer verse de geel olarak George R.R. Martin'in bu eserine son derece bağlı kalmış. Bu yeni yapımcı günlüğü videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.