Diablo III - Global Play Özelliği Detaylandırıldı

Talha Aynacı

Izometrik kamera açıları Diablo III'de de karşımıza çıkıyor.


   Çıkışı yaklaşan Diablo III için Blizzard yepyeni bir özelliği duyurdu: Global Play. Buna göre oyuncular istediği bölgenin sunucularında mücadeleye dahil olabilecekler.
 
   Battle.net üzerinden yapılan detaylandırmaya göre oyuncuların dağılımı 3 ana sunucu üzerinde gerçekleşecek: Amerika, Avrupa ve Asya. Ancak oyun sizi sadece bulunduğunuz bölgenin sunucusunda oynamaya zorlamayacak ve burada devreye giren Global Play özelliği sayesinde oyuncular istediği sunucuya geçiş yapabilecek.
 
   Ancak özellik beraberinde karşımıza çıkan bazı kısıtlamalar mevcut. Örneğin oluşturduğunuz karakterinizi, eşyalarınızı veya arkadaş listenizi bir başka sunucuya aktaramayacaksınız. Yani her sunucu için ayrı bir karakter, ayrı bir arkadaş listesi, kısacası ayrı bir dünya oluşturmanız gerekecek. Bir diğer kısıtlandırma ise gerçek parayla gerçekleştireceğiniz ticaretlerle ilgili. Blizzard, bu durumda yalnız bulunduğunuz sunucu üzerinden gerçek paralı ticarete izin verecek. Yabancı sunucularda alım/satım işlemi yapılamayacak.