Half Life 3'ün Geliştirme Sorunlarına Açıklama

Gökhan Yılmaz

Half Life 3'ün ertelenmesinin nedeni karşılaşılan pozitif ve negatif durumlar ve sonucunda meydana gelen konsept değişiklikleri olmuş.

 
     Valve'ın yöneticisi Gabe Newell, Half Life 3'ün geliştirilmesiyle ilgili içinde bulundukları sessizliğin nedenini açıkladı. Oyunun geliştirilme aşamasında karşılaşılan bazı beklenmedik durumlar oyunun çıkışını erteletmiş.
 
     1996'da kurulan şirketin kurucularından biri olan Newell, beklenen Half Life projesiyle ilgili Seven Day Cooldown radyo programında isim vermeden açıklamalarda bulundu. Ricochet 2 olarak adlandırılan projenin Half Life 3'ün kod adı olduğu düşünülüyor. Ricochet, Steam'de yayınlanan ilk oyunlardan biriydi fakat devamının geliştirildiği düşünülmüyor. Bu nedenle Gabe Newell Richochet 2 hakkında konuşurken aslında Half Life 3'ü hedef alıyor.
 
     Oyunun geliştirme evresinde yaptıkları çalışmalar sırasında bazı fikir değişikliklerine gitmeleri gerekmiş. Karşılarına çıkan beklenmedik değişiklikler projeyi pozitif ve negatif olarak etkilemiş. Oyun hakkında herhangi bir açıklamada bulunmamalarının nedeni ise projenin değişim içerisinde olmasıymış. Yani Valve sessiz kalmak yerine olanları basına duyuruyor olsaymış oyunun hayranları çok daha fazla çılgına dönermiş.