SimCity için Kesintisiz İnternet Bağlantısı Gerek

Gökhan Yılmaz

E3'te oyunun multiplayer özellikleri gösterilecek.

 
     Yeni SimCity'nin tanıtım videolarını ve duyurusunu gördüğünüzde avucunuzun içi kaşınıyor ve oynamak için sabırsızlanıyor musunuz? Eğer bu oyunu oynamak istiyorsanız kesintisiz internet bağlantısına sahip olmanız gerekiyor. Yapımcı ise bu konu hakkında şunu söylüyor: "Kesinlikle değecek!"
 
     Önümüzdeki sene PC'ye özel çıkacak oyunda multiplayer seçeneği de bulunuyor ve bu özelliği önümüzdeki E3 fuarında gösterdiklerinde ne kadar harika olduğunu düşünecekmişiz. Fakat bu özellikle birlikte oyunun sürekli olarak internet bağlantısı istiyor olması oyuncuları endişe içerisinde bırakıyor.
 
     Şehirlerin birbirleri ile etkileşim içerisinde olması nedeniyle, oyunun, yapımcının sunucularıyla sürekli iletişim içerisinde olması gerekiyor. Diyelim ki şehrinizde yangın çıktı ve bunu söndürebilecek bir altyapınız bulunmuyor, bu durumda yan şehirler sizin yardımınıza koşabilecek. Oyunun başında olmasanız bile, hatta oyun kapalı olsa bile şehriniz yaşamaya devam edecek.
 
     Geçtiğimiz günlerde sürekli internet bağlantısı gereksinimi açıklandığında tepki çeken ve EA tarafından "Sadece oyunun açılışında gerekli olacak olacak" şeklinde düzeltilen internet bağlantısı sorunsalı hâlâ devam ediyor. Maxis, bu kadar tepki çekeceklerini daha önceden tahmin etmiş. Şu an oyun boyunca bağlı olmamız gerektiği söyleniyor, bakalım ileriki günlerde yine değişecek mi?