Oyun Oynayan Öğrenciler Şiddete Eğilim Gösteriyor

Gökhan Yılmaz

 
     The Guardian'ın haberine göre küçük yaştaki çocuklar gün geçtikçe oyunlardaki fantezi dünyasına daha çok bağımlı oluyorlar ve şiddete eğilimleri artıyor. İngiltere'deki okul öğretmenlerinin yaptığı toplantıda küçük yaştaki çocukların bu konu hakkındaki davranışları konuşuldu.
 
     Şiddet içeren oyunların ufak öğrenciler üzerinde negatif etikisi olduğu söylenirken öğretmenlerden biri kendi öğrencileri hakkında şunu söyledi: "Kendilerini oyun arabasının camından dışarı ağır çekimde atıyorlar ve sonra da vücutlarından kan fışkırıyormuş gibi davranıyorlar."
 
     Diğer bir ilköğretim öğretmeni ise "Elbette şımarıklık yapacaklar ama bazı ufak olanları oyun alanında şiddet dolu görüntüler sergiliyor ve vurma, can acıtma ve tartaklama gibi olaylarda artış gözlemleniyor." şeklinde konuştu. Oyun oynayan öğrenci aynı zamanda derse yorgun olarak gelerek kendini belli ediyormuş.
 
     Yetkililer, ailelere çocukları hakkında gerekli sorumlulukları yerine getirmelerini bu konu hakkında okul yönetiminin tek başına başarılı olamayacağını söyledi.