Yeni Xbox'tan Yeni Söylentiler

Samet Konuksal


     Artık yeni nesil konsollar hakkındaki söylentiler öyle bir hâl aldıki, daha önce söylenti görünce heyecanlanan oyuncular yeni söylentilerden bıkmaya başladı. Artık duyurusu gelse de kurtulsak dedirten söylentilere bir yenisi daha eklendi. Bu seferki kaynağımız VG247.
 
     Söylenti kaynağının ismini vermeyen haber sitesi VG247'deki bilgilere göre yeni nesil Xbox konsolu 2013 yılının başlarında, hatta Christmas döneminde çıkacak. İsim olarak "Xbox 720" verilen yeni nesil Xbox konsolu, Blu-Ray sürücüleri de içerecek. 
 
     Söylentileri birden fazla kaynağa doğrulatan VG247 ekibi, Xbox 720'de iki adet GPU'nun bulunacağını söylüyor. Söylenti kaynağının "Sanki iki farklı PC'yi birbirine bantlamış gibi." olarak adlandırdığı sistemdeki GPU'lar, AMD'nin 7000 serisinden bir karta eşdeğer.
 
     Belirtilenlere göre Xbox 720'nin işlemcisi dört veya altı çekirdekten oluşacak. Bu çekirdeklerden birisi tamamen Kinect'e ayrılırken, diğeri de işletim sistemi için çalışacak. 
 
     Şimdiye kadar okuduklarınız önceki söylentilere oranla pek de şaşırtıcı bilgiler içermiyor fakat VG247, epey konuşulacak bilgiyi de sona saklamış. Söylenti haberinde verilenlere göre Microsoft, Xbox 720'yi kullanırken sürekli internet bağlantısı isteyecek. Şu sıralar PC'cilerin epey şikayetçi olduğu bu durum, korsanı önlemek için yapılıyor.
 
     Bakalım bu söylentiler gerçeği gösteriyor mu? Dediğimiz gibi, duyuru gelse de kurtulsak!