Will Wright: Konsollar Yok Olmayacak

Alkan Adakaner

Will Wright, The Sims serisi ile oyun dünyasına damgasını vurmuş isimlerden birisi


      Oyun dünyasının hızlı bir değişim içinde olduğu inkar edilemez. Bu değişim içinde konsolların yok olacağı yönünde görüşler de önemli isimler tarafından dile getiriliyor. Şu an oyun dünyasına yön veren platformlar olan konsollar gerçekten de yakın gelecekte yok olabilir mi? Sony, Nintendo ve Microsoft gibi firmalar konsol üretimini durdurabilir mi? The Sims ve Spore'un yaratıcısı olan Will Wright'a göre konsollar yok olmayacak. Konsollar oyuncular için her zaman evin bir köşesinde yer alacaklar. İşte Wright'ın açıklamaları:
 
    "Konsolların yok olacağını düşünmüyorum. Bence sadece eskiden olduğu gibi oyun pazarının dayanak noktası olmayı sürdüremeyecekler. Muhtemelen ileride de HD TV'nin yanında durup oyunlar için hizmet sunan makineler olmaya devam edeceklerdir."
 
     Will Wright konsolların özel tipteki oyuncular için varolacağını söylüyor. Bugün çok sayıda insanın oyun oynadığını belirten Wright, bu insanların çoğunun konsollarda oyun oynamadığını söylüyor. Aslında bir bakıma Wright'ın söylediği şey konsolların ve konsol oyunculuğunun varolan gücünü koruyacağı, fakat oyun pazarının genişlemesi sonucu daha küçük bir yere sahip olacakları.