Walking Dead'in İlk 13 Dakikası

Ersin Kılıç


     Telltale Games çizgi roman serisinden sonra özellikle TV serisi ile daha çok adını duyuran Walking Dead'in oyunu ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Zombi salgınından çok insanlar arasındaki ilişki ve hayatta kalma mücadelesini içeren Walking Dead'in bugün ortaya çıkan oynanış videosu ise tam 13 dakika uzunluğunda.
 
     Videoya baktığımızda oyunun ilk dakikalarını içerdiğini görüyoruz. Bir polis arabasında tutuklu olarak nakledilen karakterimiz, yaşadıkları kaza sonrasında zombiler ile yüzleşmeye başlıyor. Tabi karakterimizin olan bitenden haberi yok. Küçük bir mücadele sonrası bir kasabaya geliyor ve burada yeni bir karakterle daha karşılaşıyoruz.
 
     Oynanış dinamiklerine baktığımızda ise firmanın Jurassic Park'tan biraz daha ayrıldığını görüyoruz. Tabi gene QTE ve araştırma kısımlarına yer verilmiş. Oyun ilerleyişinin büyük kısmı ise ekrandaki beyaz bir nokta ile işaret edilen objelerin üzerine gelerek, dinamiği başlatmak olmuş. Açıkçası oyunun dünyası ve zombi etkileri hoşuma gitse de oynanış dinamiklerini çok fazla beğendiğimi söyleyemeyeceğim.
 
     Parçalar halinde çıkışını yapacak olan oyunun ilk bölümü ise Nisan ayı içerisinde yayınlanacak. Bu oynanış videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.