EA'dan Mass Effect 3 İçerik Tepkisine Yanıt

Ersin Kılıç


     Mass Effect 3'ün çıkışıyla beraber yayınlanan From Ashes indirilebilir içeriği bildiğiniz gibi ortalığı bir hayli karıştırdı. Sabah saatlerinde yaptığımız bir haberde bu karışıklığa yer vermiş ve bir oyun severin oyunun bu içeriğinin dvd içerisinde olduğunu belirttiği iddialara yer vermiştik. Bu haber ve sonrasında meydana gelen oyuncu tepkileri sonucu EA Games konu ile ilgili bir açıklama yaptı.
 
     From Ashes, 600 MB'tan daha fazla boyuta sahip yeni bir içerik. Eden Prime görevi ile birlikte yeni diyaloglar, Javik konuşması, yeni sinematikler, Protheansilahı ve tüm grup üyelerine yeni görünümler (kostümler) içeriyor. Tüm bu içerikler oyun tamamlandıktan sonra oluşturulmuş ve diskin içerisinde yer almamaktadır.
 
     Daha önce de belirtildiği gibi bu içerik paketi Javik ile beraber diğer karakter modellemelerini de disk içerisindeki bilgilerden kullanmaktadır. Benzer bir uygulamayı Mass Effect 2'deki Zaeed ve Kasumi içeriklerinde de kullanmıştık.
 
     Kısacası EA Games, içeriğin disk içerisinde yer almadığını fakat karakter modellemeleri başta olmak üzere bazı detayları asıl oyundan kullandığını dile getirmiş. Bu yeni açıklamanın olaya bambaşka bir boyut getirdiği gerçek.... Yorum tabi ki gene sizlerin..