Fable Yapımcısı Lionhead'de Şok Ayrılık

Samet Konuksal


     Black & White ve Fable serileriyle birlikte oyuncuların gönlünde taht kuran Lionhead Studios'dan geçtiğimiz günlerde bir ayrılık haberi gelmişti. Ancak görünüşe göre bu durum Dene ve Simon Carter ile sınırlı değil! Peter Molyneux, 15 yıllık görevinden ayrılıyor!
 
     Kotaku'ya kounşan Lionhead Studios'un başındaki isim Peter Molyneux, artık Microsoft çatısı altında çalışmayacağını ve Lionhead Studios'daki görevinden ayrıldığını duyurdu. Konu hakkında Molyneux, "Microsoft ve Lionhead Studios'dan ayrılma kararını karışık duygular içerisinde verdim. Sonuçta 1997'de arkadaşlarımla birlikte kurduğumuz bir ekipti." açıklamasını yaptı.
 
     Yapılan açıklamada Peter Molyneux, yarım kalan Kinect destekli Fable projesini bitirip görevinden ayrılacağını ekledi. Son dönemde yaptıklarıyla bazı kesim tarafından eleştirilse de büyük başarılara imza atan Peter Molyneux'un Lionhead'den ayrılması, Microsoft cephesinde sıkıntı oluşturabilir. Bakalım Peter Molyneux'un aklındaki fikirler neler, hep birlikte göreceğiz.