Kinect: Star Wars'a Şaşırtıcı Bir Video

Ersin Kılıç


     Harekete duyarlı kontrol imkanı sağlayan sistemler çıktığından beri herkesin aklında tek bir soru vardı; şöyle ışın kılıçlarını dilediğimiz gibi savurduğumuz, Star Wars temalı bir oyun çıkar mı? İşte bu soru Kinect'in duyurulması ile birlikte yanıtlanmış ve Microsoft, kinect Star Wars ile iddialı bir lansman gerçekleştirmişti.
 
     Kinect: Star Wars'a olan ilgi oldukça büyükken bugün oyun için ilginç bir video yayınlandı. Bu video her ne kadar oyunun keyifli bir yapıda olduğunu kanıtlasa da Star Wars evrenini oldukça seven bazı oyuncuları şaşırtabilir.
 
     Videonun hemen başında Gizli tehlike filminde de karşımıza çıkan Pod yarışları kısmını görüyoruz. Burada oyuncu elleriyle araca yön verdiği gibi turboları da çalıştırabiliyor. hemen sonrasında ise bir ışın kılıcı düellosuna yer verilmiş. Burada kılıç kullanımı dışında Force özellikleri de ön plana çıkıyor.
 
     Buraya kadar herşey normal. Videonun sonunda ise iki oyuncuyu ekran karşısında oynarken görüyoruz. Ekranda ise dans eden imparatorluk askerleri, yani Stormtrooper'lar var. Yani Dance Central tarzı bir oynanış bizi bekliyor. Anlaşılan Kinect Star Wars'da son dönemdeki parti oyunlarının başarısından etkilenmiş. Bu tarz bir oynanışın ciddi bir beklenti olan Star Wars evrenine yakışıp yakışmadığına ise ttabi ki oyun severler karar verecek.