Çamaşır Makinesi mi, DS Kartuşu mu Daha Sağlam?

Talha Aynacı


   Türkiye'deki yegane Nintendo hayran sitesi olan Nintendocu'da, sitenin kurucusu Kadir Çakır'ın (Hasta) yaşadığı olay hem çok ilginç hem de günümüz teknolojilerine göre köklü bir geçmişi olan kartuşların sağlamlığını ortaya koyuyor.
 
"Pokémon Black 9 aydır kayıptı. Aklıma gelen her yere baktım ama bulamadım. Ben tam umudu kesip yenisini almaya karar verirken, evdeki çamaşır makinesinin bozulduğu haberi geldi. Bir şey gidere takılmış ve orayı tıkamış, sistemi bozmuş. Çamaşır makinesi kullanılamaz duruma gelmiş. Tahmin edin gidere takılan şey ne? Pokemon Black kartuşu!

Koskoca makine gitti, yenisi alındı. Elimde üç parçaya ayrılmış bir Pokémon Black kartuşu... İçteki yeşil parça kireçten bembeyaz olmuş. Ne kadar yıkarsan yıka gitmiyor. Siyah dış plastik zaten paramparça. Neyse ki yeşil parça kırılmamış.

Aklıma hain bir plan geldi. Eski DS oyunlarından birini feda etmeye karar verdim. Şu an ismini vermek istemediğim bir oyunun kartuşunu üç parçaya ayırdım (isim vermiyorum, küfür yiyebilirim). Onun dış plastik kabıyla Pokemon Black'in yeşil parçasını birleştirdim. Sonuç: Oyun çalışıyor! Koskoca çamaşır makinesi bile kartuşu öldürmemiş, kendi öldüğü halde.

Çıkarılacak ders? Siz siz olun, kartuşlarınıza sahip çıkın. Cepte falan unutmayın."
 
   Her ne kadar küçük oldukları için kaybolma riski taşısa da, asla bozulmayacakları konusunda emin olabilirsiniz. Üstelik mutlaka kıyıdan kenardan çıkar.  :)